fredag 29. april 2011

Vi teller ned...

Jeg har nedtelling til den store galleri - helgen, gleder meg mye - mye - mye.. Det håper jeg du også gjør.. I galleriet vil noen nye malerier finne veien, noen fargerike, noen mer duse.. Noen små, noen midt i mellom og noen store.. Noen avlange og noen kvadratiske.. Noen kanskje akkurat for deg...??!!
Ha en fin-fin kveld fra Tone Elin

torsdag 28. april 2011

Gjesdal = sauer

Inger Merete liker sauer. Det har hun gjort lenge. Vi som kjenner henne godt vet også at på hytta hennes bor det mange av dem, både ute i naturen men ikke minst inne... :)

Nå er glass sauene flyttet inn i galleriet og det er koselig. De finnes på stett eller så finnes de til å henge i vinduet.

Synes de er ganske så skjønne :)


Heldigvis har sauene godt selskap i hverandre. Ingen sauer er like og det finnes heller ikke flere :) Sauene har fått det ene vinduet hos oss og blir passet godt på av hun som gjeter dem...


Kjekt med slike ting som minner oss om kommunen vi bor i!

Ha en nydelig kveld!

Hilsen Flittigfru Mari

tirsdag 26. april 2011

Årets største nyhet hos fruene...

... kom på en palle. Garsjen såg slik ut:


Flittig Fru Mari og Flittig Fru Inger har lenge hatt lyst til å utvide det lille galleriet. Som tidligere nevnt utvidet vi for noen uker siden med et ekstra rom, og før påske kom endelig første forsendelsen med varer fra Danmark. Jeg kunne knapt vente med å bære inn før jeg måtte lure i eskene:) (beklager dårlige mobil-bilder)



Og jeg er allerede blitt stolt eier av denne knall fine tallerkenhyllen, hvor noen av mine favoritt kokebøker skal få pryde seg:)


Våre naboer i sør er veldig flinke på interiør, og vi er så heldige å få være forhandler for det danske firmaet Hübsch . De har utrolig mye fint - lykter og vaser, kurver, potter og kanner, tekstiler, møbler, osv! We love it;)






Nå gleder vi oss til å tilby gjestene våre et større utvalg av varer. Vi vil fremdeles være et lite galleri med vekt på håndlagde produkter og gleder, men håper at dere vil sette pris på fornyelsen. Vi gleder oss!

Nye håndlagde gleder strømmer til galleriet og vi er i full gang med å gjøre klart. Kommer til å klipse bilder etterhvert, slik at dere får en titt innenfor. Døren åpnes som annonsert 7. mai kl 10, og du er hjertelig velkommen!


Regner med at alle har hatt en flott påske i det strålende været. La oss håpe at det fortsetter.

Ønsker alle en fin uke!

Hilsen Flittig Fru Inger


Vår i luften..

Da er våren i gang, blomstene er begynt å spire og vårluften gjør oss glade :) Påskeferien er unnagjort og kroppen er uthvilt etter late, glade "påskesommer dager".. For et deilig vêr !!
Ha noen fine dager fremover så håper jeg vi sees på vårutstilling...
Viser frem et par maleri siden sist...

mandag 25. april 2011

Gleder fra Malli...

...Til vårutstillingen blir vi 15 jenter som bidrar med stort og smått. Ei av de nye som er med er Malli Skårland Lima. Hun er flink med hendene og tryller frem de koseligste små gleder :)

Her er bare en bitteliten smakebit, flere produkter finnes i galleriet i begynnelsen av mai :)

Trenger du å holde orden på nålene?
Disse nåleputene var skjønne!


tirsdag 19. april 2011

Dymo-dilla!

Fredag ettermiddag var ei venninne og meg på shopping i byen. Med meg hjem fulgte en hendig Dymomaskin (+en god del annet "dilldall"). Dymoen fant jeg på Clas Ohlson til 129,-. Genialt!

Lørdag morgen var jeg kjapt ute av dørene for å dekorere. Det gamle melkespannet utfor galleriet var noe av det første som ble "merket" :)













Og jentene sine små vannkanner likeså... Det er egentlig ganske greit, for nå slipper vi i alle fall unødvendige diskusjoner på hvem som eier hvilken ;)













...og ned bakken bor den kjære familien min :)













Og siden jeg fikk god dreis på maskinen, skrev og klippet jeg videre :) Mange koselig ord skal finne veien til både blikkbokser, oppbevaringskasser og andre ting.


Ha en nydelig påske alle sammen! Håper solen skinner mange dager til :)

Hilsen Flittigfru Mari

søndag 17. april 2011

Flittige Fruer maler...

...og innreder nytt rom i galleriet! :)

Av og til er det herlig å tenke på at vi har stort hus (utenom når det skal vaskes...). Flittige Fruer har disponert den lille leiligheten i kjelleren som vi tidligere leide ut. Nå utvider vi galleriet med ett rom til. Mannen min er noe urolig for at vi skal nærme oss "hans" område (=verkstaden). Det har jeg lovet å ikke tenke på en gang :)

Rett før påske ble vi ferdige med oppussingen. Inger og jeg har malt 3 strøk på vegger og tak. Mannen min har vært sjef over listing og gulvlegging...















Bilder fra resultatet vil komme på bloggen etterhvert. Og vi gleder oss til å ha større plass til maiutstillingen! :) Vi er godt fornøyde med at alt grunnarbeidet er ferdig. Nå gjenstår bare det kjekke = "å flytte inn" = innrede = pynte...


Takk for god hjelp, Inger og Kjell Øyvind! :)

Nyt påsken alle sammen - det skal vi gjøre!

fredag 15. april 2011

Påskeaktivitet...

Hadde besøk av min gode tantejente, og vi måtte som alltid finne på noe kjekt å gjøre. Hun hadde sydd litt på skolen og hadde veldig lyst å prøve igjen. Og tanta var ikke vanskelig å be;)



Slike små oppbevaringsposer er enkle å sy. Trenger kanskje litt hjelp med å sy hjørner og så huske på å ha vrengehull i for-stoffet. Den unge syersken valgte selv stoff og farger - voksdukstoff med hjerter og bomullstoff med prikker (begge fra Stoff & Stil). Alt i lilla:)

Ønsker dere en fin palmehelg! Håper på sol og fint vær - så det kan bli mest uteaktiviteter:)

Påskehilsen fra Flittig Fru Inger

Ps I kveld har jeg holdt på med et oppdrag som flittigfruene har fått. Søm på stort format. Kjempe spennende! Lover å vise når det er ferdig:)

tirsdag 12. april 2011

Fikk en veldig fin gave...


... av Flittig Fru Tonje, som jeg må vise dere





Og så me mine vårlige favoritt blomster:)

Har hørt rykter om at det er flere
søte blomsterpotter på vei til galleriet;)

Lovende værmeldinger framover - herlig!

Ha en fortsatt fin uke!

Hilsen Flittig Fru Inger


lørdag 9. april 2011

Vi er heldige...

...som har fått med oss to nye utstillere til vårutstillingen i mai. I dag viser vi frem litt av arbeidet til Margun Lima Skårland. Hun lager nydelige strikkeklær :)

Nedenfor viser vi bare noen smakebiter, men mer om klærne hennes finner du her:

http://margunsulldesign.blogspot.com/


Søt & tøff kjole/tunika i lilla...






















og i svart...

Margun strikker også unike jakker...






















Ønsker dere ei fin-fin helg!

...og små smakebiter fra vår andre nye utstiller kommer når vi er enda nærmere mai! :)

Hilsen Flittig Fru Mari

torsdag 7. april 2011

Hjertelig velkommen...

...til torsdagsåpent i dag den syvende april! :)

Vi har åpent fra kl 18-21.













Kaffien & drøsen er klar dersom du eller dere har lyst å stikke innom.

Ønsker dere alle en vårlig torsdag!

Hilsen jentene i Flittige Fruer.

søndag 3. april 2011

Kløvertid igjen...

Da vi kjøpte huset til mor og far for snart 6 år siden hadde vi flere oppussingsprosjekt for øynene. Men den lille gjestedoen trengte vi ikke gjøre noe med selv om tapeten var fra 1975.

Tapeten er nå 36 år gammel og JA, den har begynt å sprekke "pittelitt" i skøytene. Men jeg aner ikke når jeg eventuelt klarer å ta denne bort. Den er jo så skjønn! Så takk mor (regner med det var du og ikke far som valgte ut denne...).

Siden jeg er så glad i denne kløveren, så kunne jeg ikke la være å snope herlig frottéstoff på Textart tidligere i vinter. Endelig kom resulatet, en enkel kløverkjole i rødt og hvitt. Stoffet finnes også i brunt og hvitt (ja, kjøpte det også...........)

Vil ønske alle en nydelig søndagskveld :)

Hilsen Flittig Fru Mari