fredag 28. mai 2010

Glade fargekombinasjoner...

Man kan bli i godt humør av å sette sammen ulike stoff og se at de til slutt blir til et koselig lite plagg. Denne kjolen førte også med seg litt frustrasjon, da jeg og symaskinen tydeligvis ikke hadde vår beste samarbeidsdag... Resultatet ble søtt, men kjolen vil ikke komme for salg siden den ikke ble som jeg hadde håpet. Likevel - jeg blir glad av fargene og de minner meg om sommer. Satser på et bedre syprosjekt neste uke :-)

Ha en fin og sommerlig helg alle sammen!


Knappen har jeg trukket med det blomstrete korallfargede stoffet fra ermene...

onsdag 26. mai 2010

Mer vårlige og sommerlige luer...

Disse luene er luftige og passer godt på tøffe barn :-)
Her er en turkis og brun variant i garn av bomull...

torsdag 20. mai 2010



Da har vi fått forsmak på hva sommeren vil gi oss, og jeg som flittig fru syntes det var deilig å lufte tær i gode temperaturer i dag..
Har siden sist lekt litt med trykk - ulike former i svale, lyse fargekombinasjoner..Resultatet ser dere her..
Ha en herlig pinsehelg, flittige og (uflittige) fruer :)

onsdag 19. mai 2010

I fella...

Tenk at jeg ikke klarte å holde meg lengre... I innlegget den 13.mai skrev jeg at jeg måtte ha en liten stopp i kjoleproduksjonen til jentene. Men så fikk jeg en gammel dongerikjole etter mor... Den er nå sydd om til spencerkjole med stor blomst... Matchende limegrønne knapper og lomme på stumpen - akkurat i min stil :-) Nå er den klar for bruk...

Ha en fin kveld alle sammen!

søndag 16. mai 2010

Når lilla er favoritten...

Mari og jeg har vært på sy-kurs hos Textart på Klepp. Et av resultatene mine var denne fleece-jakken til vår eldste datter. Hun er lilla-fan så jakken er sydd i lilla polar-fleece og kantbånd i blomstrete bomullsstoff (begge fra Stoff og stil)
Har forelsket meg i dette stoffet med små søte blomster på. Har også sydd en posete sommerbukse med stropper. Denne vil nok også dukke opp på bloggen:)
Ønsker alle en strålende nasjonaldag!

lørdag 15. mai 2010

Søte vesker...

Flittig Fru Elisabeth har strikket og tovet søte vesker. Er ikke disse skjønne vel?
Fine strikkede og heklede detaljer er vist nedenfor. Vi gleder oss til flere vesker ankommer det lille galleriet vårt :-)

Buksetid...

Jeg har funnet en buksemodell som virker god og behagelig for små krabater. Jeg kommer til å lage noen bukser av denne typen, med variasjon i både stoff og design. Noen av buksene vil bli enda videre, skikkelig gode "kose-pose-bukser" :-)

Jeg har et ønske om at plaggene jeg syr skal være særegne, så to identiske plagg vil man ikke finne...

Denne varianten er i brun cord fløyel og er enkelt pyntet opp med noen offwhite og orange elefanter (str. 1 år).

torsdag 13. mai 2010

Sommerkjole av gammelt stoff...

Jeg spurte mor om hun hadde gamle stoff liggende på loftet og som kunne få ny eier... Da fikk jeg blant annet med meg noen meter av et søtt, blomstrete stoff... Det ble til en sommerkjole, som henger klar til bruk i småjentene sitt kleskap. Der er det forøvrig trangt om plassen, så jeg tror kanskje vi bør si at vi har en stopp i produksjonen og i tillegg også kjøpet av kjoler til dem for en stund... :-)

mandag 10. mai 2010

VI ÅPNER LØRDAG 28.AUGUST!

Vi har satt dato for høstens åpning av Flittige Fruer og første salgsutstilling vil være lørdag 28.august. Vi gleder oss veldig, og er godt i gang med våre ulike prosjekter. Noen av oss har allerede lagt ut produkter under linken "produkter for salg" som ligger helt til høyre på nettsiden. Her vil det til enhver tid ligge produkter som er klar for salg og siden vil bli oppdatert fortløpende. Er noe av interesse, send oss en gjerne en mail: galleri@flittigefruer.com. Mesteparten av våre håndlagede produkter vil likevel først være tilgjengelig åpningshelgen...

Gjennom våren og sommeren kommer vi til å fortsette å legge ut innlegg som gir innblikk i vårt arbeid. Mye av det som vi har lagt ut blir å finne igjen i galleriet, mens noen av produktene allerede er i flittig bruk av små og store. Det vil også komme mye nytt som enda ikke er vist frem og som vi gjerne vil holde litt inntil brystet. Noen overraskelser må det jo være! :-)

Ha en fin uke!

Hilsen oss i Flittige Fruer...

fredag 7. mai 2010

Maritim lysekrone...

I dag har vi fått kjenne virkelig vårvær ute og vi blir minnet på at det faktisk går mot sommer. Jeg har laget en lysekrone med telysholdere og skjell. Denne kan henge ute eller inne, alt etter hvor man har lyst til å sette maritimt preg...


















De tre telysholderne er alle dekorert enkelt og forskjellig. Glasset er frostet og har bånd eller perler til pynt...


















Ha ei kjempefin & vårlig helg alle sammen!

torsdag 6. mai 2010

Søt sommerpute og oppbevaringskorg

Etter nok en inspirerende sy-klubb med de faste sy-damene her i Etne, så ble resultatet en ny pute og oppbevaringskorg i matchende, sommerlige farger...

tirsdag 4. mai 2010

Retro pute...

I disse "retro-tider" er det vel på sin plass med en liten retro-pute også.. Glad og fargerik pute til barnerommet eller i stuen.

lørdag 1. mai 2010

Flittig Fru-treff...

Denne uken hadde de Flittige Fruene sitt første treff! Vi var samlet i galleriet i kjelleren hos Mari. Lokalene har blitt kjempe flotte, - lyst og fint! Mari og maen har lagt ned mange timer i oppussing, og nå er det klart for å fylle opp med mange fine salgsvarer:)

Tidspunkt for åpning blir i månedskiftet august/september, så nå har vi noe å jobbe mot. På runden rundt bordet var det mange spennende og kreative planer. Noen har lang erfaring både med arbeidet og utstillinger, mens andre er ferskere i gamet. Altså en god gjeng, som kommer til å inspirere hverandre i arbeidet fram mot åpningen. Vi gleder oss!

Veldig kjekt at så mange følger oss på bloggen! Vi vil fortsette å legge ut resultater av våre kreative sysler. Mye vil dere finne igjen i galleriet, mens andre ting forhåpentligvis vil være til inspirasjon for dere som er innom her.